top of page

KOUKUTTAVAN SISÄLLÖN LUOMINEN

Päivitetty: 28. kesäk. 2022


Koukuttavan sisällön luominen on brändin ja yrityksen ylläpitämisessä ja kasvattamisessa erittäin olennainen ja tärkeä tehtävä.


Sisällöllä tulisi aina olla jokin päämäärä tai tarkoitus. Yhtenä lähes poikkeuksetta samana pysyvänä tavoitteena on, että sisällön tulisi tuottaa lukijalle arvoa. Jotta lukija kokee tarpeelliseksi lukea sisältöäsi tai esimerkiksi seurata sinua sosiaalisessa mediassa, tulee hänen saada sisällöstäsi jotain irti.


Sisällön on huomattu herättävän mielenkiintoa ja tuottavan lukijalleen arvoa etenkin täyttäessään vähintään yhden neljästä kriteeristä.


  1. Sisältö inspiroi lukijaansa ja tarjoaa ideoita

  2. Sisältö lisää tietoisuutta tai tarjoaa tietoa jättäen lukijansa jostain asiasta viisaammaksi

  3. Sisältö herättää mielenkiintoa ja jättää lukijansa kaipaamaan lisää

  4. Sisältö tarjoaa mielihyvää ja osuu lukijan mielenkiinnonkohteisiin tai vastaa jollain tapaa lukijan tarpeisiin


Koukuttavan sisällön tuottamisessa on tärkeää tuntea kohdeyleisönsä pystyäkseen luomaan lukijoilleen merkityksellistä ja arvokasta sisältöä. Lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota sisällön löytyvyyteen. Valitse huolella kanavat, joista sisältöä jaat sisältösi tyypin ja tarkoituksen sekä kohdeyleisösi mukaan. Katso myös julkaisusi hakusanat kuntoon helpottaaksesi sisältösi löytämistä kohdeyleisösi käsiin.


Visuaalisuudessa on tärkeää kiinnittää huomiota selkeyteen ja miellyttävyyteen. Hyvän brändin ominaisuuksia ovat yhtenäisyys ja joukosta erottuvuus sekä mieleenpainuvuus. Kaikenlaista sisältöä luodessa tulisi siis kiinnittää huomiota materiaalien ilmeeseen, tyyliin ja brändiin. Tunnistettavuus tulee brändin mukaisten yhtenäisten materiaalien kylkiäisenä ja tuotoksena.


Kaikista parhaan kokonaisuuden muodostat yhdistelemällä monipuolista ja eri tarkoituksiin tähtäävää sisältöä. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kannattaa julkaista eri kriteereitä noudattavia sisältöjä herättääkseen mahdollisimman kattavasti lukijoiden huomion. Yhdessä julkaisussa voit jakaa vinkkejä johonkin alaasi koskevaan asiaan liittyen, jolloin julkaisusi täyttää tiedon jakamisen kriteerin ja lukija oppii sisällöstäsi jotain. Toisessa julkaisussa vetoat lukijan tarpeisiin tarjoamalla palveluasi ratkaisuna ongelmaan. Kolmannessa julkaisussa voit herättää kiinnostuksen jakamalla vaikka kannustavan mietelauseen alaasi tai kohderyhmäsi mielenkiinnonkohteisiin liittyen, jolloin tuotat mielihyvää. Kaikki kategoriat tukevat toisiaan ja muodostavat mielenkiintoisen kokonaisuuden tarjoten lukijalle arvokasta sisältöä ja syyn seurata sinua sosiaalisessa mediassa.29 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page